Focus oefening op het gevoel van angst

Heb jij een kinderwens, maar is dit niet vanzelfsprekend?
Zit je in een ziekenhuistraject of sta je op het punt hiermee te starten?
Heb je een miskraam of verlies gehad tijdens een zwangerschap en ben je nu weer zwanger?
Laat jij je leven bepalen door het gevoel van angst?

 

Dan is deze GRATIS focus oefening iets voor jou.

“Durf in je dromen te geloven en laat de angst van het falen niet overheersen”

Het gevoel van angst kan er voor zorgen dat je gaat piekeren, dat je al ver van de te voren verschillende scenario’s uiteen zet van wat er allemaal kan gebeuren. Vaak zijn dit de negatieve benaderingen van hetgeen wat voor je staat. We denken met ons hoofd dat we dit doen om onszelf te beschermen, om ons van te voren al te behoeden voor hetgeen wat komen gaat. Maar in de werkelijkheid weten we helemaal niet wat er komen gaat en houden angst gedachten ons in een negatieve mindflow. We worden er verdrietig en neerslachtig van, omdat we er eigenlijk al vanuit gaan dat de angst wint en de negatieve scenario’s uitkomen.

Wat de toekomst brengt weten we niet en hier hebben we vaak ook geen invloed of minimale invloed op. Hoe we met onszelf en de tijd omgaan op de weg naar hetgeen wat komen gaat hebben we wel invloed op. Bijvoorbeeld; je zit in een ziekenhuistraject en wilt niks liever dan een kindje. Angsten kunnen je overspoelen met gedachten zoals, wat als dit nooit gebeurd, wat als wij als enige geen kindje kunnen krijgen, wat als……

Je kunt je voorstellen dat de weg van het traject er niet makkelijker op maakt als je met angst gedachten hier aan begint. Als je deze angst gedachten kan laten voor wat het is, zal je merken dat je meer ruimte krijgt voor de hoop en de positieve scenario’s die werkelijkheid kunnen worden. Dan nog weten we niet of het gaat gebeuren, maar je zal zien dat je als je sterker, krachtiger en positiever een traject in gaat je dit ook anders zal ervaren.

Angst is als een deken dat over je heen trekt en alle passiviteit en hoop bedekt, door in de angst te leven kan je soms niet eens meer buiten de deken om kijken.

De focus oefening angst geeft je een mogelijkheid om de angst te voelen en te bekijken. Het zorgt voor rust en ruimte. Je laat de angst er zijn, maar je laat het niet alles overheersen en bepalen.

Wil je dit ook? Vraag de Gratis oefening dan hieronder aan!

  Angsten wil je aangaan, wil je overwinnen
  maar vaak heb je geen idee, waar te beginnen

  Ze blijven je overspoelen als hoge golven in de zee
  waar je ook naar toe gaat, je draagt de angsten met je mee

  De angsten en jij zijn één, aan elkaar gewaagd
  ze zijn er altijd, overheersen, geheel ongevraagd

  Zijn deze angsten waar, op wat gebaseerd
  of zijn het gedachten, welke jij jezelf hebt aangeleerd

  Een angst kan alles overstijgen, het verdooft je krachten
  echter wees je bewust, het zijn vaak alleen maar je gedachten

  Caatje