Focus oefening op het gevoel van vertrouwen

Als een kinderwens niet vanzelfsprekend is, is vertrouwen vaak moeilijk.
Of je nu in een ziekenhuistraject zit, op het punt staat deze te starten of deze afsluit en met lege handen achter blijft. We leven tussen hoop en angst, het vertrouwen in de toekomst en in ons zelf is vaak ver te zoeken en toch is het vertrouwen het enige waar we ons aan vast kunnen houden. We staan vaak zo ver van onszelf vandaan dat we niet meer weten hoe we mogen vertrouwen en hoe dit voelt.

Herken je dit?

Dan is deze GRATIS focus oefening iets voor jou.

“ Vertrouwen is het weten vanuit je hart, zonder verklaring”

Als het krijgen van een kindje voor jou niet vanzelfsprekend is, leef je vaak tussen hoop en angst. Het vertrouwen is vaak ver te zoeken door hetgeen wat er allemaal al is gebeurd. Vertrouwen in de toekomst, in het leven, in hetgeen wat voor je staat is moeilijk. Of je nu in een vruchtbaarheidstraject zit, een miskraam of verlies hebt meegemaakt, of het al een verdrongen feit is dat je nooit een kindje van jezelf zal krijgen. Vertrouwen heb je nodig om door te gaan, het schept ruimte. Ruimte om de positiviteit op te zoeken en het gemis en/of het verdriet te omarmen en een plekje te geven.

Met ons hoofd kunnen we veel beredeneren, kunnen we stappenplannen maken en scenario’s uitschrijven, echter komt vertrouwen vanuit het hart. Vertrouwen kan je niet bedenken, je kan het alleen voelen.

De focus oefening op het gevoel van vertrouwen maakt het gevoel visueel. Het geeft een beeld hoe vertrouwen voor jou eruit ziet. Door dit gevoel beeldend te maken ga je uit je hoofd en ga je voelen hoe vertrouwen voor jou voelt. Als je het gevoel  aanraakt weet je weer hoe dit voelt en kan je er vaker terug naar toe.

Wil je dit ook? Vraag de Gratis oefening dan hieronder aan!

  De poort gaat open naar een onbekend gebied
  Is het de weg naar de liefde of naar een hoop verdriet

  Een onbekende weg zonder zekerheid
  Angst, hoop, geluk geen idee waar het toe leidt

  Je start met lopen, maar staat plotseling stil
  Is dit wel de weg die je in wil?

  Vernieuwing in het leven vraagt kracht en moed
  De onzekerheid vraagt zich af of je het wel goed doet

  We lopen verschillende paden in ons leven
  Op ieder pad wordt iets nieuws gegeven

  Het maakt niet uit welk pad je in slaat
  Hoe je het bewandelt is waar het om gaat

  Caatje