Psychische hulp na een miskraam

“Ik weet niet wat er met me gebeurd, ik herken mezelf niet meer”

Na het krijgen van een miskraam kan je het gevoel hebben dat je jezelf even helemaal verliest.

Je snapt eigenlijk niet wat er gebeurd, moet om het minste of geringste huilen, blijft vlak of kan je niet meer concentreren. Dit alles is mogelijk na het krijgen van een miskraam.

Iedereen reageert anders op een verliessituatie, echter kan het krijgen van een miskraam een behoorlijke impact hebben op je leven. De doorkijk naar de toekomst die je al gemaakt had, de plannen die al in je hoofd zaten alles valt in een keer weg. Alles wordt weer anders. Daarnaast wordt het krijgen van een miskraam en de impact hiervan niet altijd erkent. We houden dit vaak onbewust klein, waardoor het verdriet niet de ruimte krijgt en we dus aan het overleven zijn.

Door te overleven kan je allerlei klachten krijgen en op lichamelijk- en op mentaal vlak.

Blijf niet te lang rondlopen met nare gevoelens, zoek steun in je omgeving of zoek tijdig Psychische hulp. Soms ben je met een paar gesprekken al enorm op weg geholpen en heb je handvatten om verder te gaan.

Als psychosociaal therapeut, begeleidster in verlies en rouw en ervaringsdeskundige help ik je om het verlies en verdriet ruimte te geven. Kijken we samen hoe om te gaan met moeilijke momenten en zorgen we ervoor dat je weer naar de mooie dingen van het leven mag kijken.

Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek en laten we samen stap voor stap bekijken wat je nodig hebt om verder te komen.

Meld je aan voor een gratis kennismaking!