Zwanger worden van een tweede kind

“Ook als je al een kindje hebt doet het uitblijven van een volgende zwangerschap pijn”

Je hebt het geluk mogen ervaren van het krijgen van een eerste kindje. De wens is groot om nog een kindje te verwelkomen. Een broertje of zusje zou je gezin compleet maken. Echter wat als deze zwangerschap uit blijft of je na de eerste zwangerschap te maken krijgt met één of meerdere miskramen.

Gaat dat broertje of zusje er dan nog wel komen? En met welke termijn, want eigenlijk had je misschien wel gehoopt dat er geen groot leeftijdsverschil zou zijn.

De wens van een tweede of derde kindje is vaak niet kleiner dan de wens van een eerste. Uiteraard voel je het geluk van het feit dat je een kindje mag opvoeden, maar je zou het zo graag anders zien en wensen voor jezelf, je partner maar ook voor het kind dat er al is.

Secundaire kinderloosheid is helaas nog een groot taboe. Vaak als er geen tweede of derde komt dan denken mensen al snel dat het zo gewenst is. Ouders voelen vaak dat ze zich gelukkig mogen prijzen met één kind en drukken daarom gevoelens als verdriet, pijn en teleurstelling weg. Echter het verdriet om de wens voor een tweede of derde kindje mag er ook zijn. De hoop en de angst is vaak net zo groot als iemand die nog geen kinderen heeft. Daarnaast ondergaat men vaak een vruchtbaarheidsbehandeling wat invloed heeft op het gehele gezin.

Blijf niet met nare gevoelens rondlopen en zoek tijdig hulp om hiermee om te gaan.

Als Psychosociaal therapeut en ervaringsdeskundige help ik je om met hoop, verlies en teleurstellingen om te gaan. We geven je onzekerheden een plekje en kijken samen hoe je omgaat met angst en de confrontaties waarmee je keer op keer te maken krijgt.

Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek en laten we samen stap voor stap bekijken wat je nodig hebt om verder te komen.

Meld je aan voor een gratis kennismaking!