Als we al wat langer bezig zijn met onze kinderwens en deze niet vanzelfsprekend is of we een miskraam of verlies hebben gehad in de zwangerschap dan hebben we al een aardig rugzakje vol met angst en verlies ervaringen.

Ervaringen van teleurstelling, verdriet en pijn waar de angst door wordt gevoed. Door deze ervaringen durven we vaak niet meer te hopen en te dromen. De opstapelingen van de ervaringen is inmiddels zoveel dat er nauwelijks meer iets bij past in de rugzak. Dit voelt zwaar en dragen we constant met ons mee.

Het hoofd doet haar werk en voed deze angst met beperkende gedachten, gedachten die de wat als scenario’s afspelen, de doem scenario’s bedenken en dus de hoop de kop in drukken.
Vaak zijn we hierdoor heel ver weg van ons gevoel. Het gevoel van vertrouwen, het gevoel van het onder bewuste weten dat het ook goed kan komen. Vaak als we de beperkende gedachten kunnen aankijken, omdraaien of vervormen, kunnen we ook bij ons gevoel van vertrouwen en dus de hoop.

Het zal je niet verbazen dat hoop en vertrouwen meer rust geeft en dit ook lijfelijk te merken is. Het verminderd je stress en vergroot dus je kans op een zwangerschap.

Het is makkelijk gezegd, maar het vraagt oefening en durf om dit aan te gaan. Soms zit er zoveel verstopt in de rugzak dat we dat eerst een plekje mogen geven voordat we verder kunnen.

Ben jij je bewust van jou rugzakje, weet jij welke beperkende en angst gedachten jou in de weg staan? Wil je hier handvatten voor?

Ga naar de website, daar vind je onder het kopje Gratis een focus oefening die je zal helpen de angst te verkleinen op momenten dat deze hardnekkig aanwezig is. Lukt het je niet zelf, laat het me gerust weten, dan doen we het samen, ik help je graag!

Veel succes!