Als je deze vraag leest wat komt er dan in je op? Kan je je nog herinneren wanneer je voor het laatst echt blij was, enorm hebt gelachen totdat je niet meer bij kwam of enorm hebt genoten van iets of iemand? Vaak gaan we te snel voorbij aan deze momenten, staan we niet stil bij wat je zo blij maakte en zijn we alweer bezig met het volgende dat komen gaat. Juist doordat we vaak maar doorgaan en doorgaan merken we niet eens meer op dat we ergens blij van worden.

Als ik deze vraag stel in mijn praktijk, kijken cliënten mij vaak verbaasd aan, blij hoezo ik heb helemaal geen reden om blij te zijn……

Onze hoofden draaien overuren van alles wat moet en dus staan we niet meer stil bij de (vaak kleine) mooie dingen in het leven.
Als we aan blije momenten denken, denken we vaak aan iets groots. Momenten waarbij anderen deel vanuit maken of de zon tevoorschijn komt. Helaas schijnt de zon niet altijd en is het jammer dat we anderen nodig hebben om mooie momenten te creëren. Toch durf ik te wedden dat je ook blij wordt van de kleine dingen in het leven, alleen staan we er niet altijd meer bij stil.

Ik kan heel blij worden van een wandeling langs het strand of door het bos, of een kopje cappuccino in de zon. Ook maken bloemen mij blij of het sturen van een kaartje naar een ander. Ik heb mezelf aangeleerd om anders te kijken naar de dingen die ik doe en waar ik van geniet.

Ga is na bij jezelf waar jij blij van wordt en schrijf deze eens voor jezelf op. Is het een hobby? Het lezen van een boek, of misschien iets anders. Als je dit lijstje hebt gemaakt, zorg er dan voor dat je me time plant in je agenda en ga die dingen gewoon weer eens doen!

Rond blijven draaien in je eigen gedachten, stil staan bij de dingen die op het moment niet zo leuk zijn of waar je tegenop ziet zijn geen helpende gedachten die je blij maken. Dus kijk ook eens bewust naar de dingen die wel goed gaan en naar de dingen die jij zelf kan doen om je wat vrolijker en blijer te maken.

Je zal zien dat als je dingen doet waar je blij van wordt dat het kleine geluksmomentjes brengt en je daardoor beter in je vel gaat zitten. Ik daag je uit! Laat je me weten wat het met je doet?